De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Zebracinema (Neerpelt): 20th Century Women

Ontspannen
moeder en zoon aan tafel

Mike Mills – 2017
VERENIGDE STATEN – 119’
met ANNETTE BENING, ELLE FANNING, LUCAS JADE ZUMANN e.a.

Nadat Mike Mills met het wondermooie Beginners zijn liefde voor zijn homoseksuele vader verklaarde, is het de beurt aan zijn moeder om de lofzang te aanhoren. In 20th Century Women zoomt hij in op het leven  van  Dorothea, een gescheiden vrouw die haar vijftienjarige tienerzoon Jamie  probeert op te voeden in het zwoele Californië van 1979. Hulp hierbij krijgt ze van Julie en Abbie, twee vrijzinnige vrouwen wiens persoonlijkheden even sterk zijn als hun wil om een verschil te maken in de wereld. Het eclectische vrouwentrio vertelt Jamie over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid. Hoe voelt het om gelukkig te zijn, en wanneer kun je zeggen dat je leven echt geleefd is? 20th Century Women durft deze moeilijke vragen te stellen, en is even grappig als filosofisch in haar antwoorden.

“Intens, droevig, ontwapenend en grappig tegelijk. 20th Century Women is een filmisch schot in de roos.” (bron: Filmvandaag)

Wanneer
Dinsdag, 05 september 2017

om 20.15 u.

Waar

Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, B-3910 Neerpelt

Prijs

6,00 euro normaal tarief
5,00 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten/leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

Organisator

Zebracinema

Meer info