In september starten in Limburg drie scholen met de nieuwe opleiding Kinderbegeleider duaal. De leerlingen worden opgeleid in het klaslokaal én op een werkplek. Ze krijgen een arbeidsovereenkomst en een leervergoeding. Meer dan 60 % van hun studietijd brengen ze door in de kinderopvangvoorziening. Voor arbeidsrijpe leerlingen biedt dit kansen om hun leerproces sterk in eigen handen te nemen.

Het pilootproject loopt in samenwerking met het Steunpunt Onderwijs provincie Limburg – Uniform en met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang en krijgt financiële steun van het Europees Sociaal fonds en de Vlaamse Gemeenschap.

De geselecteerde scholen KSOB Sint-Augustinusinstituut uit Bree, WICO Campus Sint-Maria uit Neerpelt en de Leertijd Syntra Hasselt werken momenteel, samen met de verschillende partners, het nieuwe lesprogramma uit. Ook vertegenwoordigers van de werkplekken worden nauw betrokken bij dit proces.

Heb jij als kinderopvang (groepsopvang met minstens drie kinderbegeleiders) ook interesse om te participeren aan duaal leren, neem dan contact op met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang.