De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Kinderopvang
duaklim nieuwe opleiding kinderbegeleider duaal

Kinderopvangsector start met duaal Leren

vrijdag, 30 juni 2017

In september start de nieuwe opleiding Kinderbegeleider duaal. De leerlingen worden opgeleid in het klaslokaal én op een werkplek. Ze krijgen een arbeidsovereenkomst en een leervergoeding. Meer dan 60 % van hun studietijd brengen ze door in de kinderopvangvoorziening. Voor arbeidsrijpe leerlingen biedt dit kansen om hun leerproces sterk in eigen handen te nemen.

Het pilootproject loopt in samenwerking met het Steunpunt Onderwijs provincie Limburg – Uniform en met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang. Het project wordt gefinancierd met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse Gemeenschap.

“Dit project beoogt de samenwerkingsverbanden te versterken tussen school en werkplek. Hiervoor is ondersteuning van alle actoren (leerlingen – school – werkplek) noodzakelijk. De stage- en evaluatiedocumenten van Uniform worden in vrijwel alle Limburgse scholen al jaren gebruikt en bewijzen ons sterk Limburgs netwerk in de onderwijs- en kinderopvangsector”, zegt gedeputeerde van onderwijs Jean-Paul Peuskens.

Lees er meer over in het persbericht.