De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Leven
  • Water
  • Chap’eau aan de Warmbeek (Hamont-Achel) op 24 september 2017!
Warmbeek ontdek een waardevolle rivier vol leven chapeau 24 september 2017 De tomb natuurgebied lange els Hamont Achel

Chap’eau aan de Warmbeek (Hamont-Achel) op 24 september 2017!

maandag, 11 september 2017

Elke dag zetten duizenden mensen zich in voor het waterbeheer in Vlaanderen. De provincie Limburg streeft, samen met gemeenten, wateringen, rioolbeheerders, aannemers, studiebureaus en de Vlaamse Milieumaatschappij, onder meer naar een goede waterkwaliteit van de waterlopen die Limburg doorkruisen.

Chap'eau op 24 september

De jarenlange investeringen in waterzuivering, beekherstelprojecten en natuurgebieden werpen hun vruchten af. Om het succes van deze werken en projecten ten voordele van propere waterlopen te vieren, organiseert Aquafin jaarlijks het evenement "Chap’eau". Dit jaar vindt dit plaats in Limburg en staat de Warmbeek "in de kijker".

In 2016 stond deze beek op de vierde plaats in het waterrapport "Levende Beken" van Natuurpunt. Ze voldoet momenteel aan bijna alle milieudoelstellingen. Het is dan ook een beek die bruist van leven en gekenmerkt wordt door een goede waterkwaliteit.

Wegwijs in het Limburgse waterlandschap

De dienst Waterlopen van de provincie Limburg neemt deel aan Chap’eau. Zijn infostand maakt je wegwijs in het Limburgse waterlandschap. Je verneemt er alles over het onderhoud van de waterlopen, de projecten die gerealiseerd werden om wateroverlast te bestrijden of de waterkwaliteit van een beek te bevorderen. Maar ook alles over jouw lokale wateromgeving.

Je kunt tijdens Chap'eau langs de Warmbeek genieten van een dag vol sport en ontspanning. Je ontmoet er mensen en organisaties die zich op één of andere manier inzetten voor proper water, vol leven. Neem deel aan een mountainbiketocht, fietstocht, wandeling of een natuurloop in de bossen en zandduinen van Hamont-Achel.

Meer info en inschrijvingen

Je vindt het gedetailleerde programma en de inschrijvingsmodaliteiten op www.chap-eau.be!

Tot dan!

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Leven
  • Water
  • Chap’eau aan de Warmbeek (Hamont-Achel) op 24 september 2017!