Op zoek naar een boek, cd, dvd? Gebruik onze catalogus! Op zoek naar info binnen deze website? Gebruik onze zoekmachine!

De PBL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de PBL volgens geclusterde vakdomeinen.

De PBL is partner van het Limburgse onderwijs voor de volledige onderwijsloopbaan van hun leerlingen; van kleuter tot student.

Het verlengen van de uitleentermijn - in de bibliotheek, telefonisch of via de website - kan maximaal 2 keer voor een periode van 3 weken (toneelscripts 45 dagen) met een maximum van 9 weken (63 dagen), tegen de geldende uitleenvoorwaarden, voor zover de documenten niet gereserveerd zijn.


in de kijker

BEWOGEN WO I in de Provinciale Bibliotheek Limburg

06 oktober 2014 - 00:00
In het erfgoedproject BEWOGEN bundelt de Provinciale Bibliotheek Limburg als erfgoedbibliotheek heel wat activiteiten die te maken hebben met de Eerste Wereldoorlog. Unieke documenten uit onze bewaarcollecties geven in de tentoonstelling 'Limburg onder indruk van De Groote Oorlog' weer hoe onze provincie deze wereldbrand verwerkte.

Nieuwsarchief

agenda

25.10.14 Karen Dierickx | black box C-mine Genk

25 oktober 2014 - 14:00
Karen Dierickx schreef twee jeugdromans waarvan de verhalen zich afspelen tegen de achtergrond van WO I. Zowel 'Wat niemand weet' als 'De Grote Verliezer' zijn genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury 2014 – 2015. Op zaterdag 25 oktober verzorgt ze een lezing in de black box op het C-mine plein.

meer activiteiten