Op zoek naar een boek, cd, dvd? Gebruik onze catalogus! Op zoek naar info binnen deze website? Gebruik onze zoekmachine!

De PBL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de PBL volgens geclusterde vakdomeinen.

De PBL is partner van het Limburgse onderwijs voor de volledige onderwijsloopbaan van hun leerlingen; van kleuter tot student.

Het verlengen van de uitleentermijn - in de bibliotheek, telefonisch of via de website - kan maximaal 2 keer voor een periode van 3 weken (toneelscripts 45 dagen) met een maximum van 9 weken (63 dagen), tegen de geldende uitleenvoorwaarden, voor zover de documenten niet gereserveerd zijn.


in de kijker

Erfgoeddag in de PBL

27 april 2014 - 10:00
Op zondag 27 april is het weer Erfgoeddag: een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Ook de PBL stelt haar deuren open voor een geschiedenis- en cultuurminnend publiek! We presenteren je een tentoonstelling van oude kaarten en nodigen je uit om ons erfgoeddepot te komen bezoeken. Dat alles past perfect in het thema van dit jaar: 'Grenzeloos'.

Nieuwsarchief

agenda

Sluitingsdagen april en mei

17 april 2014 - 14:35
Op paasmaandag 21 april, donderdag 1 mei (Dag van de Arbeid), donderdag 8 mei (jaarlijkse sluitingsdag) en donderdag 29 mei (O.H.Hemelvaart) is de PBL gesloten.

meer activiteiten