Op zoek naar een boek, cd, dvd? Gebruik onze catalogus! Op zoek naar info binnen deze website? Gebruik onze zoekmachine!

De PBL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de PBL volgens geclusterde vakdomeinen.

De PBL is partner van het Limburgse onderwijs voor de volledige onderwijsloopbaan van hun leerlingen; van kleuter tot student.

Het verlengen van de uitleentermijn - in de bibliotheek, telefonisch of via de website - kan maximaal 2 keer voor een periode van 3 weken (toneelscripts 45 dagen) met een maximum van 9 weken (63 dagen), tegen de geldende uitleenvoorwaarden, voor zover de documenten niet gereserveerd zijn.


in de kijker

Bibliotheekweek in de PBL

11 oktober 2014 - 10:00
De Bibliotheekweek focust dit jaar op 'delen'. Sharing is een heuse trend geworden: ruilen en delen is namelijk niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook plezant! Een plek waar je al decennia lang kunt lenen is natuurlijk de bibliotheek. Kennis en ervaring krijg je er gratis mee naar huis. Daarom verwent de PBL je dit jaar bij de start van De Bibliotheekweek met workshops en rondleidingen.

Nieuwsarchief

agenda

11.10.14 Johanna Spaey | black box C-mine

11 oktober 2014 - 14:00
Johanna Spaey is al lang in de ban van WO I; zo debuteerde ze in 2005 met 'Dood van een soldaat', een literaire thriller over WO I bekroond met de Gouden Strop en de Hercule Poirotprijs. Op zaterdag 11 oktober wordt ze door Rik Van Puymbroeck geïnterviewd in de black box op het C-mine plein in Genk.

meer activiteiten