Op zoek naar een boek, cd, dvd? Gebruik onze catalogus! Op zoek naar info binnen deze website? Gebruik onze zoekmachine!

De PBL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de PBL volgens geclusterde vakdomeinen.

De PBL is partner van het Limburgse onderwijs voor de volledige onderwijsloopbaan; van kleuter tot student. OPGELET: Van 29.11.14 tot 24.01.15 kunnen er omwille van de blokperiode geen educatieve pakketten geboekt worden die in de bibliotheek plaatsvinden.

Het verlengen van de uitleentermijn - in de bibliotheek, telefonisch of via de website - kan maximaal 2 keer voor een periode van 3 weken (toneelscripts 45 dagen) met een maximum van 9 weken (63 dagen), tegen de geldende uitleenvoorwaarden, voor zover de documenten niet gereserveerd zijn.


in de kijker

Dubbele uitleen en aangepaste openingsuren tijdens de eindejaarsperiode

17 december 2014 - 12:00
Leen dubbel zo veel documenten uit tijdens de kerstvakantie! Van zaterdag 20 december tot en met zaterdag 3 januari kun je meer documenten gelijktijdig uitlenen. De PBL past tijdens deze periode ook haar openingsuren aan: woensdag 24 december: open tot 15 uur, donderdag 25 december: gesloten (Kerstmis), vrijdag 26 december: gesloten (Tweede Kerstdag), woensdag 31 december: open tot 15 uur, donderdag 1 januari: gesloten (Nieuwjaar), vrijdag 2 januari: PBL is OPEN.

Nieuwsarchief

agenda

Luistervinken met Saskia De Coster

10 januari 2015 - 14:00
Redenen te over om Saskia De Coster in onze bib uit te nodigen, deze succesvolle Vlaamse schrijfster heeft namelijk heel wat te vertellen. Een in binnen- en buitenland gewaardeerd auteur, sociaal geëngageerd, de controverse niet schuwend… Haar meest recente boek 'Wij en ik' is een absolute bestseller en wordt verfilmd. De vele bijzondere projecten die zij met collega-kunstenaars aangaat zijn altijd origineel, experimenteel en gewaagd. Inderdaad, De Coster kijkt graag over de muurtjes van de literatuur heen.

meer activiteiten