De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
cijferdossier juni 2018

De Limburgse bevolking blijft de komende jaren ontgroenen en sterk vergrijzen

vrijdag, 01 juni 2018

Statistiek Vlaanderen publiceerde dit voorjaar de demografische vooruitzichten voor de Vlaamse steden en gemeenten in de periode 2018-2035. De cijfers van de Limburgse steden en gemeenten zitten nu ook vervat in de databank Limburg in cijfers. Met behulp van deze prognosecijfers bekijken we in dit cijferdossier hoe Limburg op demografisch vlak zal evolueren tegen 2035. Eén conclusie staat als een paal boven water: Limburg blijft de komende jaren ontgroenen en sterk vergrijzen.

Enkele headlines

Enkele frappante vaststellingen uit dit nieuwe cijferdossier zijn:

  • In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.
  • Er wordt een spectaculaire groei van het aantal ouderen verwacht in Limburg, hetgeen zich ook zal uiten in een groeiend percentage ouderen onder de totale bevolking. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten.
  • Het jonge noorden en het oude zuiden zijn definitief verleden tijd in onze provincie.

Lees alles in het cijferdossier

Bekijk de cijfers en lees alle bevindingen over de verwachtingen op demografisch vlak voor Limburg in het hele cijferdossier

De komende maanden blijft de dienst Data & Analyse andere cijferdossiers klaarstomen, om lokale besturen en actoren meer duiding te bieden over de situatie in Limburg en de Limburgse gemeenten, op basis van statistieken uit de databank Limburg in cijfers, in functie van een onderbouwde planning van beleid.

Meer weten?

Wil je meer cijfers raadplegen? Surf dan naar limburg.incijfers.be, selecteer je gemeente en klik verder naar de gewenste rubriek met kerncijfers over jouw gemeente. Je kan er verder navigeren naar steekkaarten en rapporten, maar ook naar een ruime waaier van cijfers in de databank.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de dienst Data & Analyse via 011 23 72 35 of via dataenanalyse@limburg.be.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.