De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Limburg lezingen: Alicja Gescinska "Van angst bevrijd"

Provinciebestuur
Limburg Lezingen - Alicja Gescinska - Van angst bevrijd

Vrede is meer dan de afwezigheid van geweld: het is de aanwezigheid van het gevoel thuis te zijn in jezelf en de wereld. Op momenten dat we de oorlogen van het verleden herdenken, is het belangrijk dat goed te beseffen, en in onze tijd misschien meer dan ooit. Want het gevoel thuis te zijn, is moeilijk te cultiveren in onze tijden waarin angsten en toekomstpessimisme stevig gevoed worden door populisme en politiek extremisme.

In deze lezing bespreekt Alicja Gescinska hoe de individuele en maatschappelijke vrijheid daardoor ondermijnd worden, en de vrede meer bedreigd is dan we zouden vermoeden. 

Programma

  • 18.00 u. Welkomstwoord en inleiding door gouverneur Herman Reynders
  • 18.10 u. Lezing: Alicja Gescinska "Van angst bevrijd"
  • 20.00 u. Vraagstelling en afronding

Over Alicja Gescinska

Alicja Gescinska (Warschau, 1981) is één van de meest toonaangevende jonge filosofen van België en Nederland. In 2012 promoveerde ze aan de Universiteit Gent als doctor in de Wijsbegeerte. Daarna was ze als onderzoekster verbonden aan de Princeton University en Amherst College.

Gescinska's boek "De verovering van de vrijheid" (2011) oogstte alom lof. In 2016 verscheen haar debuutroman "Een soort van liefde" waar ze de Debuutprijs 2017 mee won. In 2016 en 2017 presenteerde ze het televisieprogramma Wanderlust op Canvas waarin ze filosofische gesprekken voert met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars.

Recent verscheen haar nieuwe boek "Thuis in muziek": een essay over de rol die muziek kan spelen in onze morele en persoonlijke ontwikkeling.


De gouverneur lanceerde, samen met de deputatie de "Limburg Lezingen". 4 tot 6 keer per jaar inspireren topsprekers uit België en het buitenland onze jonge, talentvolle en creatieve Limburgers.

Wanneer
Maandag, 05 november 2018

vanaf 18.00 u.

Waar

Auditorum UHasselt - Campus Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500 HASSELT

Doelgroep

Alle geïnteresseerden

Prijs

Gratis

Organisator

De gouverneur i.s.m. de deputatie van de provincie Limburg

Meer info

Inschrijven verplicht! Breng de automatische bevestiging mee als toegangsbewijs.