De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
meldpunt water tel. 011 23 73 23

Provincie informeert "buren van de waterloop"

dinsdag, 13 juni 2017

De Dienst Waterlopen van de provincie Limburg schreef onlangs al haar buren aan langs de waterlopen, dit zijn de eigenaars van percelen gelegen tegen de waterlopen van tweede categorie. Met deze gerichte campagne kreeg elke eigenaar een brief met 2 flyers in de bus, één om het recent opgerichte “Meldpunt Water” kenbaar te maken en één met informatie over de “basisregels langs waterlopen”.

Basisregels langs waterlopen

Bouwen of grond bewerken langs een waterloop doe je niet zomaar, je moet immers een aantal regels respecteren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de waterloop goed bereikbaar is om het onderhoud ervan vlot te laten verlopen. Dit is noodzakelijk om de normale waterafvoer te garanderen en wateroverlast te voorkomen. Maar ook het natuurlijke karakter van de waterlopen wordt hierdoor behouden of verbeterd.

Meldpunt Water

Bij het Meldpunt Water kan iedereen terecht met een vraag of een klacht over een waterloop in zijn buurt. Merk je een ingezakte oever, een verstopping van een buis of een obstakel in de waterloop op?

Meld dit op meldpuntwater@limburg.be of tel. 011 23 73 23. Een team van toezichters staat klaar om een kijkje te komen nemen en indien nodig actie te ondernemen.

Meldpunt Water in de kijker

Er is nog geen tekst voorzien.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.