Op zoek naar een boek, cd, dvd? Gebruik onze catalogus! Op zoek naar info binnen deze website? Gebruik onze zoekmachine!

De PBL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de PBL volgens geclusterde vakdomeinen.

De PBL is partner van het Limburgse onderwijs voor de volledige onderwijsloopbaan; van kleuter tot student.

Het verlengen van de uitleentermijn - in de bibliotheek, telefonisch of via de website - kan maximaal 2 keer voor een periode van 3 weken (toneelscripts 45 dagen) met een maximum van 9 weken (63 dagen), tegen de geldende uitleenvoorwaarden, voor zover de documenten niet gereserveerd zijn.


in de kijker

Help ons het gastronomisch geheugen van Limburg te bewaren!

02 maart 2015 - 17:05
Bezit je oude smalfilms (8 mm, 16 mm, super 8, …) over het dagelijks leven in Limburg? Vertellen jouw films iets over culinaire tradities, zoals vergeten groenten, kweek van dieren voor eigen gebruik, oude voedingsbedrijven of traditionele kookkunsten? Dan zetten we ze extra in de kijker! In het kader van Erfgoeddag (zondag 26 april) digitaliseren we ze gratis voor u.

Nieuwsarchief

agenda

VOLZET Luistervinken met Jonathan Holslag

14 maart 2015 - 14:00
Jonathan Holslag (°1981) is de rijzende ster in het selecte groepje van geopolitieke analysten. Als onderzoekscoördinator aan het China-instituut van de VUB ontwikkelde hij een enorme expertise over strategische kwesties in Azië. Zijn scherpe analyse maakt hem een veelgevraagd expert, beleidsadviseur en opiniemaker in binnen- en buitenland. Zijn lezing is een buitenkans voor iedereen met interesse voor de toekomst van ons continent.

meer activiteiten