Op zoek naar een boek, cd, dvd? Gebruik onze catalogus! Op zoek naar info binnen deze website? Gebruik onze zoekmachine!

De PBL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de PBL volgens geclusterde vakdomeinen.

De PBL is partner van het Limburgse onderwijs voor de volledige onderwijsloopbaan van hun leerlingen; van kleuter tot student.

Het verlengen van de uitleentermijn - in de bibliotheek, telefonisch of via de website - kan maximaal 2 keer voor een periode van 3 weken (toneelscripts 45 dagen) met een maximum van 9 weken (63 dagen), tegen de geldende uitleenvoorwaarden, voor zover de documenten niet gereserveerd zijn.


in de kijker

Renovatie van de glazen luifel - Uitbouw Leescafé gesloten

14 augustus 2014 - 00:00
In augustus wordt de glazen luifel aan de buitenkant van onze bibliotheek gerenoveerd. Deze luifel omvat de uitbouw van het Leescafé op de 1e verdieping, aan de kant van de Witte Nonnenstraat en Badderijstraat. De renovatie heeft tot doel om verstevigingswerken uit te voeren en een aantal glazen platen te vervangen.

Nieuwsarchief

agenda

Hoe kan ik e-boeken lezen op mijn tablet met Android, iPad of iPad Mini?

18 augustus 2014 - 00:00
Heb je een tablet of smartphone? Wil je ook e-boeken lezen waar en wanneer je maar wil? De PBL biedt je de mogelijkheid om tijdens een gratis workshop te ontdekken hoe je e-boeken op je tablet of smartphone kunt lezen.

meer activiteiten